Meer water met citroen drinken help met afvallen

Meer water met citroen drinken helpt bij afvallen

Een super hydraterende vitamine C boost!

Hydrateren met citroen water

Voor veel mensen is het drinken van voldoende water lastig, omdat ze het niet echt lekker vinden. Maar als je nu een paar citroenen of limoenen aan je water toevoegd, geeft het meteen veel meer smaak! Hierdoor kan je het als je favoriete dorstlesser gebruiken! Het is zo gemakkelijk, je pakt een 1,5L kan (of groter) en je vult die met water, knijp hierin 2 citroenen in uit en voeg naar smaak wat stevia toe. En combineer vooral met andere citrusvruchten!

Een vitamine c boost!

Citrusvruchten zitten vol goede voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Vooral sinaasappels, grapefruits, limoenen en citroenen bevatten veel vitamine C. Vitamine C, de bestrijder van griep, keelpijn en verkoudheid. Het citroensap versterkt de werking van ons maagzuur en helpt je ook van een opgeblazen gevoel of verstopping af. Daarbij is het heerlijk verfrissend in de zomer.

Weg met gifstoffen door water met citroen

Citroen stimuleert de lever, en bevordert het afvoeren van gif- en afvalstoffen in je lichaam. Denk ook aan ‘afval’ in de darmen, dat als een soort plak aan de darmwand blijft zitten, waardoor vitamines en voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Ook helpt voldoende water met citroen drinken bij het afvallen.

Geef een blaasontsteking geen kans

Heb je snel last van blaasontsteking? Dan wordt het zeker tijd om wat vaker een citroen te persen. Citroensap werkt namelijk vochtafdrijvend, zodat je urinewegen gifvrij blijven. Het zuur in de citroen heeft ook nog eens invloed op de pH-waarde, waardoor bacteriegroei wordt tegengegaan.

Hydrateer je huid van binnen uit

Je huid van binnenuit hydrateren betekent dagelijks de hoeveelheid water drinken die nodig is voor de behoeften van je lichaam. Dit is gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag. Dit zijn ongeveer 9 glazen water. Door het toevoegen van citroensap of een mix aan citrusvruchten aan je water, doe je je smaakpapillen én je lichaam een plezier.