Gebruik jij al Kokosolie voor je huid?

Gebruik jij al kokosolie voor je huid?

Ongeacht je huidtype, iedereen kan wel wat extra hulp met hydratatie gebruiken. Vooral wanneer dagelijkse stress, airconditioning en verwarming het natuurlijke vochtniveau van je huid sterkt vermindert, met uitdrogende gevolgen.

Kokosolie, in veel oude culturen gebruiken ze deze olie al lang voordat het bij ons bekent werdt. Kokosolie heeft een groot aantal voordelen en het is daarbij een volledig natuurlijke olie. Het wordt onder andere gebruikt voor massages, anti rimpel product en als middel tegen een droge huid. Daarom gebruiken wij het ook als basis in onze Self-Care by MG  Coco Balm.

ontstekingsremmend en antibacterieel

Laurinezuur is een van de belangrijkste ingrediënten in kokosolie. Meerdere onderzoeken tonen aan dat het zuur een antibacterieel, ontstekingsremmend en schimmeldodend effect heeft. Het kan kleine irritaties en verwondingen helpen herstellen en daarnaast is kokosolie goed voor je huid als je last hebt van puistjes.

Verjongend en herstellend

Kokosolie is rijk aan vitamine E, dat bekend staat vanwege zijn vermogen om de huid te verzachten en de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Het hoge aantal vetzuren zit ook boordevol antioxiderende kracht die ontstekingen, roodheid en irritatie vermindert.

Verzorging voor de droge huid

Een droge huid heeft extra verzorging nodig. Kokosolie gaat het natuurlijk vochtverlies van de huid tegen en helpt om je huid soepel en veerkrachtig te houden. Ook bij een verbrande huid kan kokosolie helpen je huid te herstellen en te voeden. In kleine hoeveelheden wordt kokosolie sneller geabsorbeerd door de huid dan andere oliën. De Coco Balm voor je droge huid gebruiken is dan ook een echte aanrader!

Profiteer van de voordelen van natuurlijke kokosolie wanneer je één van onze exclusieve Self-Care by MG-producten gebruikt, waaronder onze Body & Massage Oil en Coco Balm. Shop online in onze boutique!