Me-time: tijd voor jezelf met self-care.

Ontspanningsmassage Arnhem Nijmegen

Waarom is self-care belangrijk?

Hoe zorg je ervoor dat je gedurende de dag niet achter de feiten aanholt en dat je aan het eind van de dag niet uitgeblust op de bank crasht? Je wilt alles zo goed mogelijk doen; zorgen voor je gezin, succesvol zijn op je werk, je sociale contacten bijhouden, je huis schoonmaken, sporten. Er lijken te weinig uren in een dag te zitten en de tijd vliegt voorbij. Je wordt moe waardoor er eigenlijk alleen maar minder uit je handen komt.

Het is gemakkelijk zijn om zo verstrikt te raken in de stress, dat je vergeet tijd te maken om voor jezelf. Je denkt misschien dat je gewoon niet de tijd hebt, maar er zijn genoeg manieren om een ​​paar minuten voor jezelf in te plannen. 

Self-care kan al bestaan ​​uit voldoende slaap, regelmatig sporten, gezond eten en tijd vrijmaken om vrienden en familie te zien. Maar het is ook zo simpel als jezelf te trakteren op een gezichtsmasker, een korte wandeling of een massage aan huis te reserveren. Self-care is niet egoïstisch – helemaal niet. Het is zelfs noodzakelijk voor een gezonder en gelukkiger leven. Bovendien is het een stuk lastiger om voor anderen te zorgen als jezelf met een lege batterij rondloopt.

onze favoriete manieren voor een momentje self-care

Ga wandelen tijdens je lunchpauze

Een korte wandeling maken is een geweldige manier om een break in je dag te creëren en je hebt meteen  wat extra lichaamsbeweging. Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen belangrijk voor je gezondheid maar het vermindert ook stress en verbetert je slaap, stemming en hersenfunctie.

Plan je massage aan huis. 

Een massage aan het einde van een lange dag helpt je te de-stressen, verbetert nek en schouderklachten en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Tijdens een massage maakt je lichaam het ‘gelukshormoon’ endorfine aan. Dit stofje heeft een pijnstillend effect waardoor je je beter gaat voelen. Het vermindert stress, depressie, bezorgdheid, slapeloosheid en het verlaagt de bloeddruk. Bovendien is het goed voor je immuunsysteem. En het gemak van MG urban spa, wij komen bij jou aan huis! Hierdoor kan je even volledig tot rust komen zonder dat het huis uit hoeft.

Trakteer je huid op een gezichtsmasker terwijl je afwast

Terwijl je klusjes in huis doet, waarom niet multitasken met een gezichtsmasker? Of boek de gezichtsmasker enhancement tijdens je massage!

Je huidverzorgingsroutine telt ook als zelfzorg!

Huidverzorging is ook self-care! Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft net als al het andere je aandacht nodig. Geef je huid wat extra liefde met onze natuurlijke Self-Care by MG producten zoals onze Coco Balm. Deze hydrateert en voedt je huid intensief en bovendien kan je huidverzorgingsroutine een goede manier zijn om een momentje van rust te vinden in een drukke dag.

Eet gezond, maar maak er geen obsessie van

Door gezond en gevarieerd te eten voel je je beter. Matig voedsel met veel vet en suikers. Eet zo veel mogelijk vers voedsel zoals groenten en fruit en eet de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, maar maak er geen obsessie van!

Luister naar de signalen van je lichaam

De hele dag doorgaan zonder naar je lichaam te luisteren zorgt ervoor dat je meer hersteltijd nodig hebt. De moeheid verlamt je, je wordt neerslachtig, bent minder productief en ziet op tegen activiteiten die je nog had willen doen. Zodra je lichaam protesteert; met hoofdpijn, rugpijn, moeheid, te weinig energie of (andere) stressklachten, doe dan een stapje terug om weer op kracht te komen. Je lichaam vertelt je dat je rustmomenten nodig hebt, dus plan ze in!

Maak veel plezier en lach veel

Door te lachen scheiden de hersenen ook het stofje endorfine uit. Dus zoek die vriend(in) eens op waar je zo mee kunt lachen. Door eens goed in de lach te schieten lijken je problemen ineens een stuk kleiner en het geeft je ontspanning en meer energie gedurende je dag.

Onthou dat self-care niet voor iedereen hetzelfde is. Hoe je het ook beoefent, het is essentieel om elke dag een paar extra minuten te reserveren voor jezelf, niet alleen om stress te verlichten, maar ook om je  mentale en fysieke gezondheid te ondersteunen.